App-review: Beer & Olaf

App-review: Beer & Olaf

Mr.Finny schreef ruim een week geleden over de start van de Nationale Voorleesdagen. Nog tot 1 februari (en natuurlijk ook daarna) kun je extra aandacht besteden aan het voorlezen. Heb je niet direct een geschikt boek bij de hand, dan kun je ook gebruik maken van een interactief verhaal, zoals een app op je tablet. Een leuk voorbeeld hiervan is het interactieve prentenboek Slaap lekker van Heidi Wittlinger (lees hier de recensie) of De tuin van Nijntje (lees hier de recensie).

Een tweede tip is de app Beer & Olaf, een leuk verhaal over avontuur, fantasie en dromen. Olaf kan op een dag niet slapen. Hij wil graag een nieuwe kamer,één voor grote jongens! De beer van Olaf neemt hem mee op een avontuur in een boomhut, waar Olaf een hele nieuwe kamer maakt door zijn fantasie te gebruiken. 

De opties in de app zijn beperkt: je kunt het verhaal voor laten lezen, het zelf voorlezen aan je kind of je kind zelf laten lezen. Dat zorgt, heel prettig, voor een overzichtelijke app. Het verhaal is avontuurlijk, de illustraties zijn prachtig. En dat voor niets! De app is gratis te downloaden in de iTunes-store.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *