App-review: Zappelin

App-review: Zappelin

Wie kleine kinderen heeft is niet onbekend met Zappelin, een televisieprogramma voor peuters en kleuters. Zappelin biedt leuke en leerzame animatie- en tekenfilmseries, maar ook een aantal Studio 100 programma’s (Kabouter Plop, Mega Mindy en K3). Wanneer er even geen televisie beschikbaar is kun je ook gebruik maken van de Zappelin-app. Via de app kun je filmpjes kijken van de favoriete series, verhaaltjes lezen, spelletjes doen, kleurplaten maken en liedjes zingen.

Pluspunten

De filmpjes worden gedownload en opgeslagen, waardoor het ook mogelijk is om zonder internetverbinding naar de filmpjes te kunnen kijken. De keuze is gevarieerd en groot. Door uitzendrechten blijven filmpjes 10 dagen beschikbaar en wisselen daarom regelmatig. De acht verhaaltjes zijn kort, grappig en ze worden voorgelezen. Ook de spelletjes zijn niet al te moeilijk en hebben betrekking op de verschillende series van Zappelin. Zo is er een memoryspel, dat steeds moeilijker wordt naarmate je verder komt. Je kunt ook foto’s of dierengeluiden raden. Alle drie de spellen zijn leerzaam en leuk tegelijk. Voor het spelen van de spelletjes moet je wel wat ouder zijn. De kleurplaten kunnen daarentegen wel door peutertjes ingekleurd worden. De keuze is groot, het aantal kleuren is beperkt en de tekeningen zijn groot en aantrekkelijk, waardoor deze kleurplaten erg geschikt zijn voor kleintjes. Tot slot zijn er muziekfilmpjes te bekijken. De liedjes worden meestal met een klein dansje gepresenteerd en duidelijk gezongen, zodat kinderen al snel mee kunnen zingen.

Minpunten

Het laden van de filmpjes duurt (te) lang. Doordat de filmpjes worden gedownload en opgeslagen, heeft de app veel opslagruimte nodig. Die ruimte is wel weer terug te krijgen door bij de instellingen de gedownloade inhoud te verwijderen.

De app is alleen beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod. Mensen met een Android-telefoon of -tablet kunnen geen gebruik maken van de Zappelin-App.

 

Conclusie: Een super app voor peuters en kleuters. Veel verschillende functies, duidelijk in gebruik. Enige nadeel is de lange laadtijd van filmpjes en de beperkte beschikbaarheid (alleen voor iPod, iPad en iPhone).

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *