Annie M.G. Schmidt-week: 13 t/m 23 mei

Annie M.G. Schmidt-week: 13 t/m 23 mei

Fans van Annie M.G. Schmidt opgelet: vanaf morgen tot en met 23 mei is het weer Annie M.G. Schmidt-week. Wat begon als een jaarlijks feestje op 20 mei, de geboortedag van Annie M.G. Schmidt, is uitgegroeid tot een officiële feestweek. Technisch gezien duurt de feestweek langer dan zeven dagen, maar hoe langer het feestje, hoe leuker het is!

Dit jaar staat in boekhandel, bibliotheek en op school het thema ‘Het grote dierenfeest’ centraal, met bijzondere aandacht voor alle dierenverhalen van Annie M.G. Schmidt. Er verschijnt zelfs een speciale bundel vol met dierenverhalen: De geit van dokter Sanders. Minoes, de kat van Ome Willem, Takkie en Siepie, de krullevaar, het hondje van Floddertje, een rijst met krentenhond en een beertje op rolschaatsen – ze staan er allemaal in. Wil je het feestje thuis meevieren, dan is het dus zaak om zo snel mogelijk naar de boekhandel te gaan om deze fijne bundel aan te schaffen. Op de website van de Annie M.G. Schmidt-week vind je een tof masker om te printen en een kortingsbon van €2,50 voor de verhalenbundel.

Kijk ook eens op de website van je bibliotheek, want verschillende bibliotheken organiseren speciale Annie M.G. Schmidt-activiteiten, zoals een filmvertoning van Minoes of een Floddertje-verkiezing!

Logo Schmidtweek 2015

(Bron afbeeldingen: Annie M.G. Schmidt | logo)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *