Hoe overleef je de kerstvakantie met kids: Verwen de vogels

Hoe overleef je de kerstvakantie met kids: Verwen de vogels

Het begint nu echt koud te worden, dus de vogels in de tuin kunnen wel wat extra’s gebruiken. Zaden, pinda’s, fruit, broodkruimels – vogels hebben een gezond dieet. Op de site van de Vogelbescherming kun je lezen wat je wel en niet aan vogels kunt voeren. Ter inspiratie hier een paar voorbeelden:

  • Maak van een lege frisdrankfles en pollepels een voedersilo. Uitgebreide instructies (in het Engels, maar met duidelijke afbeeldingen) vind je op de site van One Good Thing by Jilly.
  • Je kunt ook vogelzaadhangers of vetbollen maken. Er zijn verschillende varianten mogelijk, waaronder die met frituurvet. Voor wat oudere kinderen is dit onder begeleiding prima te doen. Heb je jongere kinderen en vind je het geen prettig idee om met heet frituurvet te werken, dan is er ook een variant met gelatine. Kijk op Design Dazzle voor de Engelse instructies. Nederlands instructies vind je bij Tuinieren.
  • Rijg een slinger van pinda’s en rozijnen.
  • Maak slingers van Honey Loops (van bijvoorbeeld Kellogs) of Cheerio’s en ijzerdraad. Bij Life by Rosie en Red Ted Art vind je een leuk voorbeelden.
  • Een leuke pindakaashanger is ook zo zelf gemaakt met een sinaasappelschil, pindakaas, havermout, rozijnen, zaden en noten. De instructies vind je bij HGTV (Engels), What do we do all day (Engels) of Tuinieren (Nederlands).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *