Knutselend de winter door

Knutselend de winter door

De eerste sneeuw is gevallen en het wordt kouder en kouder. Het weer nodigt niet altijd uit om naar buiten te gaan. Dan is er niets fijners dan de kachel op te stoken en binnen te blijven. Stof je knutselkunsten af en leg de tafel vol met papier, watten, lijm, een schaar en ga samen met je kind aan de slag. Mr.Finny heeft het web afgestruind naar de leukste winterknutsels om met kinderen te maken en een top 5 samengesteld.

 1. Een sneeuwbol maken

Op de website van Christmaholics zijn de instructies voor een leuke sneeuwbol te vinden die geschikt is om met jongere kinderen te maken. Voor deze versie heb je geen water nodig. In de beschrijving wordt een kunstboompje gebruikt, maar je kunt natuurlijk van alles gebruiken, zoals bijvoorbeeld oude kunststof speelgoedfiguurtjes.

Wie een echte sneeuwbol inclusief water en glitters wil maken vindt op de site van Home and Garden een handige werkbeschrijving. En nu maar hopen dat je niet net alle lege glazen potten in de glasbak hebt gegooid!

2. Sneeuw maken

Als er buiten geen sneeuw ligt kun je altijd nog je eigen sneeuw maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is baking soda (ofwel zuiveringszout) en scheerschuim (instructies via Growing a Jeweled Rose) of crèmespoeling (instructies via Huckleberry Love). Voeg de scheerschuim of crèmespoeling beetje bij beetje aan de baking soda tot je de gewenste structuur hebt. In een grote bak is deze nepsneeuw voor peuters heerlijk om mee te spelen.

3. Sneeuwvlokken knippen

Wie van vouwen en knippen houdt kan zich helemaal uitleven op het knippen van sneeuwvlokken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om je een paar ideeën te geven:

Bron afbeeldingen: CBC | Adamandhaleykjar | Mom.me

4. Waskrijt, tape en waterverf

Met witte waskrijt, tape en waterverf kun je prachtige kunstwerken maken. Teken met wit waskrijt figuren op een wit vel papier of plak met tape figuren af op een vel papier. Verf vervolgens met waterverf over de figuren en je krijgt prachtige kunstwerken.

Bron afbeeldingen: Artsy Momma | Babble | Wee Folk Art | Inner Child Fun

5. Strijkkralen

Leef je met strijkkralen uit op winterse figuren: sneeuwvlokken, sneeuwpoppen, pinguins of een iglo en ijsbeer.

Bron afbeeldingen: Pinterest | Eksuccesbrands | Iconosquare

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *