Speeltenten voor buiten

Speeltenten voor buiten
De zon schijnt! Tijd dus om heerlijk buiten te spelen. De meeste kinderen vinden het geweldig om buiten (en binnen) een tent te bouwen. Maar hoe kom je nou aan zo’n leuke tent? Met behulp van onderstaande tips bouw (of koop) je de leukste speeltenten voor buiten en binnen.

Maak het zelf: tent
Ariadne at Home heeft het ‘recept’ voor een eenvoudig op te zetten buitentent. Met behulp van 7 stokken, een stuk touw, koord, 4 tentharingen, een grote lap stof en grote knijpers zet je in een mum van tijd deze tent op in de achtertuin. Kies voor een gezellig geruit stofje of ga je helemaal te buiten aan een mooie print. Het leuke aan deze tent is dat je hem gemakkelijk in grootte kunt aanpassen door de lengte van de stokken en de maat van het doek groter of kleiner te maken. De werkbeschrijving voor deze leuke tent vind je hier.
Een zelfde soort tent is te vinden op de website van Mom.me. Voor het maken van deze tent kun je je eigen fantasie de vrije loop laten. Door het gebruik van een eenvoudig wit doek zijn de mogelijkheden voor het versieren van de tent eindeloos. Mom.me heeft de lakens gestempeld met leuke patronen. Dit kun je heel gemakkelijk zelf doen door bijvoorbeeld een spons in een leuke vorm te knippen en deze in verf te dopen. Stempelen maar! Je kunt eindeloos variëren en elke tent is uniek. De werkbeschrijving is Engelstalig, maar als je de link bij de afbeelding volgt krijg je een foto-beschrijving die erg duidelijk is. Een leuk idee van Lindsay en Drew is om een aantal kleine tenten te maken die je op een rij kunt zetten. Zo heeft iedereen zijn eigen tentje; ideaal voor een slaapfeestje. De opzet van deze tent is vergelijkbaar met eerdergenoemde tent van Mom.me. en heeft en zelfde soort stap-voor-stap foto-werkbeschrijving.
Heb je geen zin om een tent te maken dan kun je er natuurlijk ook een kopen. Ferm Living verkoopt een tof exemplaar voor circa 135,00 euro. Dit tentje is gemaakt van een stevig gestreepte katoenen stof die om een houten frame is gespannen. Er is zelfs plaats voor twee ramen met gordijntjes! De uitstraling van deze tent is erg hip, met name door de fluor-roze afgewerkte randjes rondom de raampjes en de fluor-roze strikjes waarmee je de tent dicht kunt knopen.

 

Maak het zelf: wigwam

Voor de kinderen die graag indiaantje spelen of gewoon een wat grotere tent willen: bouw een wigwam! Voor jongens én meisjes is een stoere wigwam de ultieme uitvalsbasis voor een middag heerlijk buitenspelen. Ook voor een wigwam geldt: zelf maken is het allerleukste. Kies vrolijke stofjes, mix verschillende patronen of houdt het juist heel naturel en stoer door voor een canvas stof te kiezen. Voor een werkbeschrijving kun je terecht op de website van The Handmade Home. Aan de hand van foto’s zie je hoe je stap-voor-stap een mooie wigwam in elkaar knutselt. Voor deze versie heb je zelfs geen naaimachine nodig! Met een paar lange latten, een boormachine, een stuk stevig touw en restjes stof maak je deze superleuke wigwam. Wil je een Nederlandstalige werkbeschrijving, kijk dan even op de website van Ariadne at Home. Daar staat een te leuke meeneem-wigwam beschreven die je overal mee naar toe kan nemen. Deze wigwam heeft een raam en kan op allerlei manieren door kinderen worden versierd, bijvoorbeeld met linten, textielverf met glitters en stempels. Echt een superidee! Voor het maken van deze wigwam heb je wel een naaimachine nodig.

 

Maak het zelf: span een touw
Heb je een ruime tuin en twee bomen tot je beschikking dan kun je ook een touw spannen en daar grote lakens overheen draperen, zoals hier. Je krijgt dan een grote tent, waar je met een paar grote kussens een heerlijk schaduwplekje creëert. Niet alleen voor de kinderen, ook voor jezelf!
Gezellig-knus-lief-romantisch-tentje_1362779340-van-CreaTieS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *