De leukste opblaaszwembaden voor de zomer

De leukste opblaaszwembaden voor de zomer

De temperaturen zijn zomers aan het worden en dat vraagt om verkoeling! Het is helaas niet voor iedereen weggelegd om een permanent zwembad in de tuin aan te leggen, maar gelukkig zijn er prima alternatieven, uiteenlopend van simpele opblaasbadjes tot complete zwemparadijsjes. Mr.Finny heeft een aantal van de leukste zwembaden voor je verzameld.

 

Baby en peuterzwembaden

Voor de allerkleinsten zijn er verschillende vrolijke zwembadjes die naast verkoeling ook bescherming tegen de zon bieden. Wel zo veilig voor je kleintje! Er zijn badjes met halve zonneschermen, zodat je je baby goed kunt vasthouden. Het badje van Bestway is hier een leuk voorbeeld van. Onder de grappige groene overkapping zal je kleintje heerlijk kunnen badderen. Kan je peuter goed zitten, dan is een badje met volledige zonbescherming nog beter. Het badje van Eurekakids heeft tropische palmbomen die uw peuter enige schaduw bieden.

 

Zwembaden voor kinderen van 3 tot 6 jaar (en ouder)

Er zijn ook leuke badjes met een ingebouwde watersproeier. Deze zijn vaak wat groter, en daardoor geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De volgende twee daar goede voorbeelden van. Wederom van Bestway is dit schildpadbad, die water sproeit wanneer je op de knop drukt. De sproeier kan heel handig worden aangesloten op de tuinslang. Een zelfde soort badje is er ook in olifantenvorm.

Ook van Bestway is de Jungle Safari, een geweldig groter zwembad. Dit bad heeft een glijbaantje, een ringwerpspel, een watersproeier, een palmboom en diverse dierfiguren. Het bad is heerlijk ruim, zodat vriendjes en vriendinnetjes ook mee kunnen spelen. De Jungle Safari is erg veelzijdig: het biedt veel verschillende en originele extra’s, zoals het ringwerpspel en de losse glijbaan.

Er zijn ook zwembaden met losse waterkanonnen. Voor de stoere jongens is dit natuurlijk een must-have. Het eerste bad is van het merk Summertime en is in de vorm van een piratenschip gemaakt. Bij het badje horen een waterkanon, 2 opblaasbare zwaarden, een verrekijker en een papegaai. Het waterkanon kan op de tuinslang worden aangesloten. Met dit schip beleef je wildste piratenavonturen!

Het tweede badje met kanon is van Bestway, een merk met veel leuke opblaaszwembaden. Dit fort is bemand met een waterkanon (die je aansluit op de tuinslang) en opblaasbare schilden en zwaarden. Er wordt ook een katapult bijgeleverd voor het ultieme waterplezier! Denk daarbij aan serieuze waterballongevechten!

 

Zwembaden voor kinderen vanaf 6 jaar

Tot slot is er de categorie ‘zwaar geschut’. Wanneer je genoeg ruimte in je tuin hebt zou je een van deze twee waterpretmonsters kunnen kopen. Het Friedola springkasteel bestaat uit drie delen: een springkasteel, een glijbaan en een zwembad. Ook dit zwembad heeft, net als de Bestway Jungle Safari, een ringwerpspel. Om het geheel te complementeren is er ook nog een opblaasbare sproeiende palmboom die op de tuinslang kan worden aangesloten. Het springkussen kan met vier bevestigingspunten stevig in de grond worden verankerd.

Voor het laatste opblaaszwembad heb je niet alleen veel ruimte nodig, maar ook veel lucht in je longen. Dit mega-opblaaszwembad heeft twee lange glijbanen, en zelfs een waterval! “Het moet niet gekker worden” zou zomaar een van de eerste gedachten die in je opkomen kunnen zijn, maar voor kinderen is dit natuurlijk helemaal het einde. Het is mij iets te gek (en te duur), maar leuk is hij wel.

Wat opblaaszwembaden betreft zijn er zoveel verschillende vormen, maten en prijzen, dat het moeilijk is om een keuze te maken. Het is aan iedereen persoonlijk om te bepalen wat hij of zij wil besteden aan een zwembad. De prijzen variëren van 10 euro tot zelfs 500 euro (of nog meer). Je kunt het, zoals je hebt gezien, zo gek en zo groot maken als je wilt. Dus aan jou de keuze!

One comment

  1. Ik heb vorig jaar een leuk Cars Play Center gekocht van Intex. Echt een geweldige aankoop. Vooral mijn jongste zoon heeft heel de zomer lang op de twee opblaasbare auto’s rond gereden. Dit jaar ga ik opzoek naar een nieuw play center. Bedankt voor de leuke tips op deze blog

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *